Egy lépéssel a versenytársak előtt!

Az év végével elérkeztünk a 2022/2023-as szezon feléhez, vagy 2022-es sportolói évünk végéhez, attól függően, hogy milyen sportot űzünk/milyen sportban edzősködünk.

Bárhogy is legyen, ebben az időszakban mindenképpen érdemes időt szánni a céljaink áttekintésére.

Ha a 2022/2023-as szezon felénél járunk nézzünk rá, hogy a szezon végi céljaink felé vezető úton jelenleg hol tartunk. 

Szükséges-e valamin változtatni? 

Szükséges-e új eszközöket, erőforrásokat, embereket használni?

Szükséges-e több munkát befektetni?

A pillanatnyi állapot meghatározásának hatalmas jelentősége lehet a tavaszi szezon eredményességében, ezért ne sajnáljuk rá időt. A tudatos tervezéssel és felkészüléssel olyan lépéselőnyre tehetünk szert a versenytársakkal szemben, amely meghatározó lesz a jó teljesítmény tekintetében.

Ha 2022-es sportolói év végéhez értünk, akkor ennek az időszaknak a fókuszában a következő 1 év megtervezése, a 2023-as célok meghatározása áll.

Fontos, hogy több szempontból értékeljük az elmúlt évet. Nézzük meg mi az, amit sikerült elérni, mi az amit nem sikerült megvalósítani és fektessünk hangsúlyt a MIÉRTekre.

A következő év céljainak kijelölésénél érdemes a fejlődésre helyezni a hangsúlyt és a fő célhoz/célokhoz határozzunk meg olyan rész célokat, amelyek mentén az év során folyamatosan nyomon követhetjük a haladást. A tudatosság, a felkészülés itt is hatalmas előny lesz számunkra a versenytársakkal szemben.

A fizikai és technikai célkitűzések mellett, merjük hangsúlyt fektetni a mentális felkészülésre, hiszen minél több téren fejlődünk, annál nagyobb előnyre tehetünk szert!



Frankó Nikolett

sport coach és mentáltréner