Mire számíthatsz a sport coaching során?

A coaching üléseket igyekszem mindig a velem dolgozó sportolóra, edzőre, szülőre szabni, hogy az ülés során az őt legjobban támogató folyamatok tudjanak érvényesülni.

Az első alkalom során témalistát készítünk, melyben összegyűjtjük azokat a területeket, ahol fejlődni szeretnél, ahol van valamilyen elakadás és meghatározzuk a céljaidat.

Ezt követően értékeljük a jelen állapotot és kidolgozzuk milyen lépések szükségesek a meghatározott célok eléréséhez.

Tudnod kell, hogy egyetlen alkalom is jelentős változásokat indíthat el és hozhat eredményeket, azonban tapasztalatom szerint a 3-10 alkalmas folyamatok, heti 1, vagy két heti 1 rendszerességgel megtartott üléssel jobban támogatják a tartós eredményt.

Természetesen a folyamat hosszát Te határozod meg. Ezt a döntést én folyamatos visszajelzéssel támogatom, hogy meg tudd határozni hol tartasz a kijelölt úton.

Ahhoz, hogy minél jobban elősegítsem a céljaid elérését, coaching eszközöket használok, melyek támogatják a különböző fejlesztendő területek megértését, segítenek beszélni az elakadásokról és érzésekről, fejlesztik az önismeretet és támogatják az önbizalmat. Természetes ezek mellett fő fókuszban az alkalmak során a segítő beszélgetés áll majd.

Tehát amire számíthatsz a sport coaching során az folyamatos munka, de hidd el megéri, mert támogat Téged abban, hogy fejlődj és elérd a kitűzött célodat!



Frankó Nikolett

sport coach és mentáltréner